Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΕΛΛΑΡΗΣ;

Ποιοι διέλυσαν το Ιράκ; Ποιοι ωφελούνται από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν; Ποιοι διέλυσαν την Λιβύη; Ποιοι εξόπλισαν τον ISIS; Ποιοι κατασκευάζουν και πουλάνε τα όπλα και τις βόμβες που ισοπεδώνουν τη Συρία; Ποιοι διέλυσαν μερικά χρόνια νωρίτερα τον Λίβανο και ποιοι ισοπέδωσαν την π. Γιουγκοσλαβία;
Οι ίδιοι που ευθύνονται για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Οι ίδιοι που κλείνουν τα σύνορα στα εκατομμύρια των κατατρεγμένων και των πεινασμένων σε όλους του πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις.
Η πολιτική τους επίθεση εξαπλώνεται και στην Ευρώπη. Τα τυφλά χτυπήματα εξυπηρετούν τους στόχους της κοινωνικής ισοπέδωσης με την τρομοκράτηση, την ανασφάλεια και το φόβο που καλλιεργούν, ανοίγουν διάπλατα τις κερκόπορτες στα «δόγματα ασφάλειας» και τις κοινοβουλευτικές δικτατορίες. Εξυπηρετούν όλους τους σχεδιασμούς της κοινωνικής ισοπέδωσης.

Η καλλιέργεια τους εθνικισμού, του φυλετικού ρατσισμού, της διαφοράς και της ξενοφοβίας δημιουργεί προγεφυρώματα για το φασισμό και τον πόλεμο, αναπότρεπτη εξέλιξη των στρατηγικών ανταγωνισμών του κεφαλαίου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός είναι εδώ. Θύματά του οι λαοί. Όλοι εμείς. Εμείς που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε περιδεείς και εκστασιασμένοι να υψώνονται φράχτες, να ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πνίγονται άνθρωποι στις θάλασσες της προσφυγιάς ή να πεθαίνουν στα λασπόνερα της κάθε Ειδομένης. Εμείς που αποδεχόμαστε αμαχητί την καθημερινή μας κοινωνική απαλλοτρίωση και εξαθλίωση. Τα χειρότερα έρχονται.

inred.gr