Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΖΟΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΤΟ ISIS ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΗΓΑΔΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά από το νέο λουτρό αίματος στις Βρυξέλλες. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλάνε για τουλάχιστον 23 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, με διάχυτο τον φόβο ότι ο μακάβριος απολογισμός θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, χωρίς να αποκλείονται και νέα τρομοκρατικά πλήγματα. Οι υποψίες των αρχών στρέφονται προς το Ισλαμικό Κράτος.
Στις 8π.μ. τοπική ώρα (9π.μ. ώρα Ελλάδας) διπλή βομβιστική επίθεση- πιθανότατα, από βομβιστές αυτοκτονίας- προκάλεσε μακελειό στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, νέα, αιματηρή βομβιστική επίθεση έπληξε τον κεντρικό σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, σε μικρή απόσταση από τα κεντρικά κτίρια της Ε.Ε.

Μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ εγκωμίαζαν εαυτούς, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στις Βρυξέλλες, για τη σύλληψη του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντελσάμ. Οι σημερινές επιθέσεις στην καρδιά των Βρυξελλών, της πόλης που φιλοξενεί τα αρχηγεία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αποτελεί θεαματική επίδειξη δύναμης των τζιχαντιστών, η οποία αποκαλύπτει την αναποτελεσματικότητα της “αντιτρομοκρατικής” εκστρατείας των Δυτικών και εντείνει το φόβο και την ανασφάλεια στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ελαφρυντικό για τις τυφλές, φασιστικού τύπου επιθέσεις εναντίον αθώων ανθρώπων που πάνε στη δουλειά τους, σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί παρά να αισθάνεται αλληλέγγυος με τα θύματα του μεσαιωνικού σκοταδισμού στην πόλη του Αρθούρου Ρεμπώ και του Πολ Βερλαίν, στην πόλη όπου ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έγραψαν το “Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος” παραμονές της μεγάλης “Άνοιξης των Λαών”, της δημοκρατικής, ηπειρωτικής επανάστασης του 1848.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να εικάσει ότι το νέο λουτρό αίματος στις Βρυξέλλες θα αξιοποιηθεί από τους κυρίαρχους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για ένα νέο “αντιτρομοκρατικό” ντελίριουμ με θύμα τα δημοκρατικά δικαιώματα. Θα ενισχύσει επίσης την ισλαμοφοβία και το κυνήγι μαγισών εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, φαινόμενα που ήδη βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη. Η ειρωνεία της Ιστορίας είναι ότι την ίδια ώρα που οι Βρυξέλλες βάφονταν στο αίμα, η Ελλάδα ζούσε στιγμές ντροπής, με πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται με χειροπέδες, μέσα σε αστυνομικές κλούβες, σαν κοινοί εγκληματίες, στο λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που αποφάσισε η Ε.Ε. και διαχειρίζεται η Ελλάδα.

Οι δημοκρατικές ελευθερίες, ο ανθρωπισμός, οι στοιχειώδεις αξίες του πολιτισμού συνθλίβονται στις Συμπληγάδες της κρατικής τρομοκρατίας του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. από τη μια πλευρά και της τυφλής, σκοταδιστικής τρομοκρατίας των τζιχαντιστών από την άλλη. Οι προοδευτικές, αντιφασιστικές δυνάμεις καλούνται να βαδίσουν κόντρα στο ρεύμα των καιρών και να οικοδομήσουν το ευρύτερο δυνατό μέτωπο αντίστασης και διεθνιστικής αλληλεγγύης, για να μην οπισθοδρομήσει η Ευρώπη σε μια νέα εποχή Σκοτεινών Χρόνων
iskra