Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Σαν Σήμερα – Υπογράφεται η Συμφωνία της Βάρκιζας

ΤΟΤΕ: 12 Φεβρουαρίου 1945 παραδόθηκε ο οπλισμός....
ΣΗΜΕΡΑ : 6 Ιούλη 2015 παραδόθηκε το ΟΧΙ.. !!
Το τραγούδι δημιουργήθηκε κ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στα Τρίκαλα για τα 70 χρονια από τον θάνατο του Αρη.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΤΕ !!


Σαν σήμερα στις 12 Φεβρουαρίου 1945 συμπληρώνονται 71 χρόνια από την συμφωνία της Βάρκιζας... απο την απαράδεκτη υπογραφή - παράδοση των τιμημένων όπλων του ΕΛΑΣίτικου στρατού... κάτι που τελικά θα σήμαινε κ την ταφόπλακα τόσο για τον λαό όσο και το μεγαλειώδες ΕΑΜικό κίνημα!

Το τι θα ακολουθούσε για το λαό και το κίνημά του από τις διαπραγματεύσεις στη Βάρκιζα κι από εκείνον τον απαράδεκτο συμβιβασμό, το είχε προβλέψει ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο Άρης Βελουχιώτης.
Ο Άρης, αρνούμενος να εφαρμόσει την συμφωνία της Βάρκιζας, στην επιστολή του προς την ΚΕ του ΚΚΕ, στις 24 Μάρτη 1945, έγραφε: «Όπως πιστεύω, θα έχετε πειστεί και εσείς τώρα πως οι Έλληνες αντιδραστικοί και οι Άγγλοι κατακτητές δεν έχουν καμιά πρόθεση να εφαρμόσουν έστω κι αυτή την ετεροβαρή,επιζήμια στα συμφέροντα του λαού μας και μη δίδουσα καμιά εγγύηση (…) για το σεβασμό των ελευθεριών του λαού μας, συμφωνία της Βάρκιζας. Οι παραβάσεις είναι καθημερινές και σοβαρές».