Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ. ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

 Εντυπωσιακή επιτυχία με πρωτοφανή συμμετοχή σημείωσε η Γενική Απεργία και κυρίως τα συλλαλητήρια και οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Το πιο σημαντικό είναι ότι στη Γενική απεργία της Πέμπτης συμμετείχαν και οι έμποροι και επαγγελματίες, που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, που έκαναν αποχή από τις δουλειές τους και οι αγρότες, που μετέφεραν προσωρινά τα κέντρα αγώνα τους από τα μπλόκα στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων σε όλη τη χώρα.

Το παρόν στις μεγαλειώδεις και ιδιαίτερα μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έδωσαν με μαζικά μπλοκ διαδηλωτών όχι μόνο οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ,αλλά και αγρότες, κτηνοτρόφοι αλιείες, γεωργοί, έμποροι, επαγγελματίες, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι με μπλοκάκι, νέοι/ες, άνεργοι, φοιτητές κλπ, δίνοντας, έτσι, στον απεργιακό αγώνα τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης αγωνιστικής, κοινωνικής συμμαχίας, η οποία αντιπροσωπεύει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις και πορείες ενώθηκαν σε ένα απέραντο ανθρώπινο ποτάμι, που κατάκλυσε όλο το κέντρο της πόλης. Γύρω στη μία το μεσημέρι και ενώ το Σύνταγμα είχε κατακλυστεί από διαδηλωτές, το τελευταίο κομμάτι της διαδήλωσης δεν είχε ακόμα ξεκινήσει από το Μουσείο.
Στην πορεία της Αθήνας το μπλοκ της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, στο οποίο ήταν μπροστά ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης και όλα τα μέλη και στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου της, από μόνο του ήταν μία απέραντη λαοθάλασσα, και το ίδιο συνέβη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Χώρας στη Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα κλπ
Μεγάλα ήταν επίσης, τα μπλοκ που είχαν το ΠΑΜΕ και άλλες αριστερές οργανώσεις. Εξαιρετικά εντυπωσιακά ήταν τα μπλοκ των δικηγόρων, των μηχανικών, των εκπαιδευτικών και βεβαίως των διάφορων συνδικάτων.

..περισσότερα απο iskra.gr