Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αθώωση-Νίκη για το κίνημα, από το δικαστήριο των 11 πολιτών - μελών του Κινήματος κατά των διοδίων

- Τι κατέθεσε σαν μάρτυρας υπεράσπισης ο Μανώλης Γλέζος
- Αθώους έκρινε το δικαστήριο, πριν από λίγο, τους 11 πολίτες, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και κατοίκων β/α αττικής ενάντια στα διόδια. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, και μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης τους Μανώλη Γλέζο, Νίκο Χουντή, Χρήστο Καραμάνο, Π.Φιλίππου, Άγγελο Χάγιο, Χ. Σπίρτζη, οι κατηγορίες κατέπεσαν και θεωρείται σημαντικό πως δημιουργείται θετικό δικαστικό προηγούμενο.

Η κατάθεση του Μανώλη Γλέζου
Στην κατάθεσή του ο Μ.Γλέζος ανέφερε ό,τι του κάνει εντύπωση γιατί δεν είναι κατηγορούμενος ο ίδιος, αφού πρωτοστάτησε στο κλείσιμο των διοδίων, όπως αποδεικνύεται από δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, εκτελώντας εντολή Λαϊκών Συνελεύσεων.
Συνεπώς οι κατηγορούμενοι έκλεισαν τα διόδια, χωρίς να προκαλέσουν καμία απολύτως ζημιά, με βάση το δημοκρατικό τους χρέος.
Τόνισε επίσης με έμφαση 'ο,τι ο κάθε οδηγός αυτοκινήτου πληρώνει για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων όταν αγοράζει το αυτοκίνητο του, όταν πληρώνει τα ασφάλιστρά του, όταν πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας, όταν πληρώνει τα καύσιμά του. Γιατί λοιπόν πρέπει να πληρώνει και τα διόδια.
Εκτός αυτού οι δρόμοι συγκοινωνίας ως κοινωνικό αγαθό περνούν από όπου πρέπει να περάσουν.
Τα κτίρια των διοδίων όμως κατέχουν υπερδιπλάσιο χώρο του αναγκαίου για τον αυτοκινητόδρομο. Αυτός ο χώρος δεν είναι υπέρ του κοινού συμφέροντος, άρα το κράτος με τη βία τον καταπατά υπέρ των κατασκευαστικών εταιρειών.
Τέλος ο Μανώλης Γλέζος, αφού έκανε αναφορά στο γεγονός ό,τι καταργείται η διάκριση εξουσιών που προβλέπεται από το Σύνταγμα, από την εκτελεστική εξουσία με ύπαρξη Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασε την την συμπαράστασή του στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης,οι οποίοι εκτελούν το χρέος τους όπως ο Πολυζωίδης και ο Τσερσέτης.

Το ακροατήριο μετά το τέλος της κατάθεσης ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.

kinisienergoipolites