Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Kόβεται ο αέρας στους παρουσιαστές της “Πρωινής ζώνης” Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά - Στον "πάγο" όλοι οι αγωνιστές της ERT-open.

Τέλος η αγωνιστική περίοδος στην ΕΡΤ , τώρα κρατική TV - Στόχος των αλλαγών, όπως λέει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, είναι να δοθεί “αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση
by mediatvnews
Όπως ήταν αναμενόμενο. Χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.
Η ΕΡΤ αποκαθιστά την έννομο τάξη αφαιρώντας από τους παρουσιαστές της ertopen επί μαχητικού αγώνα ενάντια στο λουκέτο, την επαφή με το τηλεοπτικό κοινό.
Αρχικά είχε κοπεί η Zonna Rossa στην ΕΡΤ 3 με επιχείρημα ότι οι παρουσιαστές της δεν είναι ΕΡΤ-ικοί.
Τώρα κόβεται ο αέρας στους παρουσιαστές της “Πρωινής ζώνης” Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά που σφράγισαν το 6μηνο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, δικαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα των εργαζομένων της. Με ατζέντα διαφορετική από αυτή που ορίζουν οι “πρωινοί πολιτικοί καφέδες” της εξουσίας και τα υπουργικά non paper, η “Πρωινή ενημέρωση” από τις 11 Ιούνη έβγαλε στον αέρα πολλά και διαφορετικά θέματα και ρεπορτάζ. Σε αντίθεση με πολλές άλλες εκπομπές που πλέον θυμίζουν τραγικά τη ΝΕΡΙΤ.

Πράγματι ήταν αναμενόμενη η απομάκρυνση των δυο παρουσιαστών, καθώς πλέον η ΕΡΤ σβήνει με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει το αίτημα του 2χρονου αγώνα των εργαζομένων της. Να λειτουργήσει μια τηλεόραση δημοσίου συμφέροντος και όχι πολιτικο-κομματικού συμφέροντος. Οι αλλαγές στην πρωινή ζώνη επεκτείνονται και στις άλλες εκπομπές.

Από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η Πρωινή Ενημέρωση έχει
παρουσιαστές τους παραπάνω δημοσιογράφους. Από τις 10 το πρωί και ως τις 12.00 μεταδίδεται η εκπομπή “Αθήνα-Θεσσαλονίκη” με τους Χρήστο Γιαννούλη και Μάριον Μιχελιδάκη και στη 1.00 στο στούντιο μπαίνουν οι Μαριλένα Κατσίμη με τον Σίλα Σεραφείμ για το “Studio 3″. Στις 4.00 το απόγευμα παραμένει η εκπομπή On EΡΤ με τους Ανδρέα Ροδίτη και Ελένη Χρονά.

Στόχος των αλλαγών, όπως λέει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, είναι να δοθεί “αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με πρωινό δελτίο ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές που εστιάζουν στην παρουσίαση της επικαιρότητας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρότητες και υπερβολές…”.



Στη "νέα" ΕΡΤ η αύξηση της θεαματικότητας μιας εκπομπής τιμωρείται με "αποβολή"


Όπως φαίνεται σε μερικούς δεν δίδαξε τίποτα η πικρή εμπειρία του πραξικοπήματος του μαύρου των μαύρων του προηγούμενου μνημονιακού καθεστώτος, ούτε όλα όσα αναδείχθηκαν ως ζητούμενα στον δίχρονο αγώνα των παράνομα απολυμένων της ΕΡΤ.

Η καμαρίλα, οι δολιχοδρομίες και οι βυζαντινισμοί είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους πριν ακόμα ψηφισθεί το νομοσχέδιο που κατά λάθος βαφτίστηκε ως νομοσχέδιο "επανίδρυσης της ΕΡΤ".
Το έδαφος το οποίο τελικά διαμορφώθηκε στη "νέα" ΕΡΤ , ήταν όπως φάνηκε εύφορο για τα "ζιζάνια" των παλιών και των νέων μνημονιακών καθεστώτων.

Οι ταχύτητες των μεταβολών στις απόψεις, στις θέσεις ,στις δράσεις και τις ενέργειες εκείνων που βγήκαν στο προσκήνιο των "θέσεων ευθύνης" , αλλά και εκείνων που προτίμησαν την σκιά του παρασκηνίου, ήταν τόσο μεγάλες που μπέρδεψαν ακόμα περισσότερο τους κατηχούμενους στον "αντιρεβανσισμό" συναγωνιστές.

Βλέπαμε την καταχνιά της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ να ξαναμπαίνει απο τις χαραμάδες και να μουτζουρώνει την προσδοκία που είχε καλλιεργηθεί στον λαό, ότι δηλαδή επιτέλους θα αρχίσει να αναδύεται μια αληθινά δημόσια ραδιοτηλεόραση-ανάχωμα στην πλημμύρα των αποβλήτων της ιδιωτικής μιντιοκρατίας και η φωνή μας πνιγόταν απο τις κραυγές των "ρεαλιστών της επόμενης μέρας".

Οι"χαραμάδες" με τον καιρό έγιναν κανονικοί δίαυλοι επικοινωνίας του παλιού με το δήθεν νέο, και η ΕΡΤ σταδιακά άρχισε να πέφτει στα μάτια των εκατοντάδων χιλιάδων του λαού που για δύο χρόνια, στάθηκαν στο πλευρό μας , πίστεψαν στα ζητούμενα του αγώνα μας και προσδοκούσαν όπως προείπαμε να δούν επιτέλους στις οθόνες τους μια εικόνα που δεν θα είναι ούτε μαύρη ούτε γκρί αλλά πραγματικά έγχρωμη και λαμπερή όσο και η ιδιοσύσταση της αληθινής δημοκρατίας.

Τα παρακάτω θα μπορούσαν να είναι περιεχόμενα της εικασίας ενός "κακοπροαίρετου" ή "γκρινιάρη" αν δεν υπήρχαν οι καταγραφές των μετρήσεων τηλεθέασης.Μετρήσεις που όσο κι αν πάσχουν σε ότι αφορά την ακρίβεια , δεν παύουν να καταδεικνύουν ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα δελτία ειδήσεων και σε εκείνες τις "ενημερωτικές" εκπομπές που θυμίζουν άλλες εποχές, ενώ αντίθετα παρακολουθούσε και με αυξητική τάση πρόσωπα σαν κι αυτά των συναδέλφων και συναγωνιστών Νίκου Αγγελίδη και Βασιλικής Χαϊνά δίνοντας στην τηλεοπτική εκπομπή "Ενημέρωση 6-8 " της ΕΡΤ1 νούμερα που ξεπερνούσαν αρκετές φορές και το 18% , την στιγμή που οι άλλες τηλεοπτικές ...απόπειρες άγγιζαν με το ζόρι το 2- 2,5%. .

Εδώ και μέρες είχαμε πληροφορηθεί, πως η διοίκηση και οι παρέες των παροικούντων πέριξ αυτής, είχαν αποφασίσει να πυροβολήσουν στα πόδια της ΕΡΤ, αντικαθιστώντας τους "υπαίτιους" της επιτυχίας της "ενημέρωσης 6-8" (Αγγελίδης - Χαϊνά) , με άλλους που όπως έχει καταγραφεί στις μετρήσεις φαίνεται ότι δεν προτιμά ο κόσμος.
klassikoperiptosi