Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Έκλεισε το deal με την Cosco - Στους Κινέζους ανήκει πλέον ο ΟΛΠ

Στους Κινέζους για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα (αλλά και σημαντικότερα) της Ευρώπης...

Οριστικά στα χέρια των Κινέζων περνά πλέον το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και σε ποσοστό 67%, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή τη νέα προσφορά της Cosco που έφτασε τα 368,5 εκατ. ευρώ
 Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:
«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή την από 20 Ιανουαρίου 2016 βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών εκδόσεως της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».

Τo ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την παραπάνω εταιρεία πλειοδότη και την κάλεσε να υποβάλει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ανακηρυχθεί «Προτιμώμενος Επενδυτής», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.
Η Cosco Group (Hong Kong) Limited, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωτική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, προσφέροντας τίμημα 22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368,5 εκατ. ευρώ για το ποσοστό του 67%».
thepressproject.gr