Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!

- ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
- Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΕΣ    ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ!

Την ατζέντα των θεμάτων με την οποία θα πάνε στο ραντεβού τους με τον Αλέξη Τσίπρα αποφασίζουν οι αγρότες σε πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που θα γίνει το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Σίνδου. Θα ορίσουν, επίσης την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Αθήνα.
Ξεχωριστή ευρεία σύσκεψη αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων στη Νίκαια στις 11 το πρωί.
Λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο των Τεμπών. Ωστόσο οι αγρότες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν από την Τετάρτη κλιμάκωση του αγώνα τους.
Στη Νίκαια και τη Σίνδο μεταβαίνουν αντιπροσωπείες των αγροτών του Έβρου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές συνελεύσεις.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.
Αγρότες από διάφορα χωριά του νομού Τρικάλων, αναμένεται να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας.
Το άνοιγμα του μπλόκο στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας αποφάσισαν οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο με τα περίπου 480 αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα.
Στο μεταξύ, με τετράωρο αποκλεισμό, από τις 12:00 έως τις 16:00, του τελωνείου των Κήπων συνεχίζουν οι αγρότες του νότιου Έβρου.
Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Ζακύνθου, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέβουν με τα τρακτέρ στην περιοχή της Λούμπας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί και στη συνέχεια τα τρακτέρ θα κατέβουν στο λιμάνι, αν και η απόφαση θα ληφθεί στη συγκέντρωση.
Στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής αναμένεται να κατευθυνθούν στα Πράσινα Φανάρια, τη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Σε επ' αόριστον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχώρησαν αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Δευτέρας οι αγρότες των Σερρών με αποτέλεσμα μέχρι το απόγευμα να δημιουργηθεί ουρά πολλών χιλιομέτρων από εγκλωβισμένες νταλίκες και ΙΧ. Το βράδυ, ωστόσο, άνοιξαν προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Έχει προγραμματιστεί κλείσιμο του τελωνείου 13:00-15:00.
Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, οι αγρότες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη.
Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι θα κλείσει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Σε τρία ανέρχονται τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν συμβολικά το δρόμο.
Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου.
Στον νομό Πέλλας παραμένουν τα μπλόκα στη γέφυρα Σερβικά στα Γιαννιτσά, στο Μελίσσι και τον κόμβο Μανδάλου, ενώ στη «θέση του» παραμένει και αυτό στη Χαλκηδόνα.
Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα κάνουν από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι συμβολικούς αποκλεισμούς.
iskra.gr