Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Εμετικό: Η «αριστερή» κυβέρνηση τιμάει ένα κάθαρμα υπεύθυνο για την δολοφονία δεκάδων κομμουνιστών

Χίτες και ταγματαλήτες εκπαιδεύονται απο τους Γερμανούς
Του Γ. Γ.-
Το ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο Τσίπρας κατέθετε στεφάνι στην Καισαριανή για να τιμήσει τους εκτελεσμένους από τους Γερμανούς, κομμουνιστές, αφήνουμε να το σχολιάσει το βιντεάκι που παραθέτουμε από την «Ελληνοφρένεια».
Το εμετικό όμως γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε στο μνημόσυνο του ιδρυτή της «Χ», Γιώργου Γρίβα δεν μπορεί να το προσπεράσουμε.

Για την ιστορία να αναφέρουμε, επειδή, πιθανόν κάποια νέα παιδιά να μην ξέρουν τι ήταν η οργάνωση «Χ», ότι οι «Χίτες» ήταν κάτι άθλια υποκείμενα, βασιλόφρονες, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες και οτιδήποτε «πατριωτικό» υπήρχε στο χώρο της δεξιάς.
Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής εξοπλίστηκαν απ’ τους Γερμανούς και κάτω απ’ τις διαταγές του αντισυνταγματάρχη Γ. Γρίβα πολέμησαν τον ΕΛΑΣ.

xites

Ο τότε πρεσβευτής των Αμερικανών στην Αθήνα Λίνκολν Μακ Βεγκ, στην έκθεσή του για τη «Χ» το 1945 ανάφερε: «Καθώς μεγάλωνε ο έλεγχος των κομμουνιστών πάνω στον ΕΛΑΣ, η Χ γινόταν όλο και περισσότερο μια καθαρά αντικομμουνιστική οργάνωση. Συνεργάστηκε με τους Γερμανούς, δίνοντάς τους πληροφορίες για τα πιθανά μέρη που βρίσκονται οι κομμουνιστές ηγέτες, και την ίδια στιγμή δεχόταν κάποια όπλα από τις γερμανικές αρχές, με τα οποία διεξήγε κατά καιρούς οδομαχίες κατά των Ελασιτών. Οσο μειωνόταν ο έλεγχος των Γερμανών πάνω στην Αθήνα, αυξάνονταν οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και Χ κι αυτό ήταν σε βάρος της Χ».
Μετά την απελευθέρωση απ’ τους Γερμανούς οι Άγγλοι που είχαν πρώτο λόγο για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ενίσχυσαν την Χ και όλες τις οργανώσεις των εθνικοφρόνων της Αθήνας, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον του ΕΛΑΣ για την τελική λύση που ετοίμαζαν από το 1943.
Έτσι οι Χίτες έγιναν η εμπροσθοφυλακή της αγγλικής επέμβασης του Δεκέμβρη του 1944.
Στα χρόνια που ακολούθησαν οι Χίτες χρησιμοποιήθηκαν απ’ τις κυβερνήσεις στο όργιο τρομοκρατίας που είχε εξαπολυθεί εναντίον κάθε αριστερού.
Πάντως είναι εντυπωσιακό που μια κυβέρνηση που θέλει να ονομάζεται «αριστερή» τιμάει ένα κάθαρμα που βαρύνεται με δεκάδες θανάτους κομμουνιστών. Εμετός …


Βαθύ Κόκκινο