Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

''ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΗΛΙΘΙΕ''

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Ξέσκισε σαν κότα στο Νταβός τον Αλέξη Τσίπρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Είναι η εφαρμογή (του Μνημονίου), ηλίθιε!», είπε κατάμουτρα στον Τσίπρα ο Γερμαναράς! Το φρικτό στην υπόθεση είναι πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έφαγε τη ροχάλα από τον Σόιμπλε και μόνο …ευχαριστώ που δεν του είπε! Πανηγύριζε η Μπιλντ: «Ο Τσίπρας πρέπει να καταπιαστεί τελικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στις συντάξεις – και όχι να παίζει πόκερ πάλι με νέα δισεκατομμύρια», γράφει εξηγώντας τη στάση του Σόιμπλε.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντέδρασε καθόλου στη γερμανική πρόκληση. Έμεινε άφωνος και αμήχανος. Ούτε καν έφυγε, παρά την εξαιρετικά μεγάλη προσβολή. Εκεί που φρίξαμε εντελώς, πάντως, ήταν όταν διαβάσαμε την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, την Αυγή, την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μπορεί να προκλήθηκαν αρνητικές εντυπώσεις από την ατυχή αναφορά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών …στην πραγματικότητα όμως το Βερολίνο φέρεται ικανοποιημένο από την έως τώρα πορεία της διαπραγμάτευσης», γράφει η Αυγή στο σχετικό ρεπορτάζ της. «Για πρώτη φορά Τσίπρας και Σόιμπλε είπαν την ίδια ατάκα: «Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης» πρόσθεσε η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο κύριο άρθρο της. «Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα απέκρουαν τα περί «αήθους επίθεσης» έγραφε και η προσκείμενη στην κυβέρνηση Εφημερίδα των Συντακτών, επιβεβαιώνοντας ότι το γεγονός πως ο Σόιμπλε αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Αλέξη Τσίπρα υποβαθμίζεται όχι από αμέλεια των δημοσιογράφων, αλλά κατόπιν εντολής του Μεγάρου Μαξίμου. «Γελοίος είχε εμφανιστεί το προηγούμενο βράδυ ενώπιον της οικονομικής ελίτ στο Νταβός ο Τσίπρας», έγραψε η γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ της σκληρής Δεξιάς.

«Σε μια συνέντευξή του με το οικονομικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ, ο Τσίπρας ανακήρυξε το 2016 “έτος των Ελλήνων”. “Θα καταπλήξουμε τον κόσμο της οικονομίας” είπε. Κατάπληκτοι όντως έμειναν οι συμμετέχοντες, μάλλον όμως προς αρνητική κατεύθυνση» υπογραμμίζει η δεξιά γερμανική εφημερίδα.

Η Μπιλντ, η απίστευτα κίτρινη εφημερίδα για ηλίθιους δεξιούς που έχει την ασύγκριτη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία με εκατομμύρια αναγνώστες, ήταν πιο ωμή: «Οι απαιτήσεις του Τσίπρα τα πλούσια κράτη του ευρώ να πρέπει να υποστηρίξουν εκ νέου τις πιο αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα με εκπτώσεις επιτοκίων και περισσότερη βοήθεια για την αγορά εργασίας, απορρίφθηκαν καθαρά από τον Σόιμπλε: «Η συμβουλή μου είναι, αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρότερη, τότε πρέπει να υλοποιούμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει» έγραψε, υπογραμμίζοντας ότι η εφαρμογή των Μνημονίων είναι αυτή που η Γερμανία απαιτεί κατά την «ειρηνική» οικοδόμηση του Τέταρτου Ράιχ μέσω ευρωζώνης.

Το κωμικοτραγικό είναι ότι και η χθεσινή Αυγή του Σαββάτου προσπάθησε να πείσει τους αναγνώστες της ότι …δεν ήταν καθόλου προσβολή το ότι ο Σόιμπλε είπε τον Τσίπρα ηλίθιο! «Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών “άδειασε” όλους εκείνους που έσπευσαν να δουν στοχευμένη λεκτική επίθεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Αλέξη Τσίπρα», έγραψε χθες η Αυγή, που παρουσίασε το πρωτοφανές επιχείρημα ότι αφού δεν τη θεωρούν προσβολή οι Γερμανοί, δεν είναι προσβολή!!! «Κατά δήλωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου του υπουργού Φριντερίκε φον Τισεχάουζεν «Δεν πρόκειται επ’ ουδενί για προσβολή»… προσθέτοντας ότι και η ίδια βρισκόταν στο Νταβός και δεν σχημάτισε τέτοια άποψη» γράφει με εθνική υπερηφάνεια η Αυγή, προφανώς αισθανόμενη η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι κατατροπώνει τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης Τσίπρα. «Συγγνώμη για το “ανόητε” του Σόιμπλε ζήτησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών» αναγγέλλει πρωτοσέλιδος τίτλος της χθεσινής Αυγής, παραχαράζοντας ωμά και ασύστολα την πραγματικότητα για να περισώσει ό,τι μπορεί από το κύρος της κυβέρνησης Τσίπρα, αδιαφορώντας για την αλήθεια. Ποια «συγγνώμη» ζήτησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών; Ο ισχυρισμός της αναπληρώτριας του εκπροσώπου του Σόιμπλε ότι «δεν επρόκειτο επ’ ουδενί για προσβολή» ισοδυναμεί κατά τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ με… «συγγνώμη»; Αλήθεια;

Αν και, τότε έχουμε να κάνουμε μια πρόταση στον Τσίπρα: Να αποκαλέσει ο ίδιος τον Σόιμπλε ηλίθιο και έπειτα να βάλει τον (ανύπαρκτο) αναπληρωτή εκπρόσωπό του Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώσει ότι αυτό δεν αποτελεί προσβολή! Ε, ρε, γέλια που θα κάναμε καθώς ο Σόιμπλε θα …σούβλιζε τον Τσίπρα σαν αρνάκι της Λαμπρής!

ΠΗΓΗ: ΠΡΙΝ