Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ιδιωτικοποιούν την ΕΥΑΘ: Προκήρυξη διαγωνισμού εντός των επόμενων ημερών

Ο διαγωνισμός επιδιώκεται να γίνει εντός του έτους για να εκφύγει από την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που τίθιεται σε ισχύει από 1/1/16
Το ξεπούλημα συνεχίζεται. Σειρά έχει η ΕΥΑΘ και μάλιστα με σκανδαλώδη τρόπο. Σήμερα συνεδριάζει το δ.σ. της ΕΥΑΘ με θέμα την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεσε σε έναν εργολάβο για το διαγωνισμό διαχείρισης λυμάτων. Και το… σκάνδαλο δε σταματά εδώ, ο διαγωνισμός επιδιώκεται να γίνει εντός του έτους, έτσι ώστε να εκφύγει από την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους διεθνείς δημόσιους διαγωνισμούς που θα τεθεί σε ισχεύ από 1 Ιανουαρίου του 2016.
Φαίνεται πως η διοίκηση της ΕΥΑΘ, γράφει στα.. παλαιότερα των υποδημάτων της το ΟΧΙ των διακοσίων χιλιάδων Θεσσαλονικέων που ψήφισαν ΟΧΙ στο περσινό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση. Αν συμβαίνει αυτό οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους που είναι; Υπάρχουν;
Οπως διαβάσαμε στην προσωπική σελίδα στο facebook, της Ελεάννας Ιωαννίδου, μέλος του δ.σ. του δήμου Θεσσαλονίκης, ο διαγωνισμός μαμούθ είναι ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ. Αναλυτικά όσα αναφέρει η κα. Ιωαννίδου στο post που ανάρτησε:
“Μαθαίνω πως σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ με θέμα την προκήρυξη διαγωνισμού-μαμούθ ύψους 55 εκατομμυρίων (75 με την παράταση) για την ανάθεση σε έναν εργολάβο όλου του μηχανισμού διαχείρισης λυμάτων. Σαν να μην έφτανε αυτό, η προκήρυξη του διαγωνισμού επιδιώκεται να γίνει εντός του έτους, ώστε να εκφύγει από την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους διεθνείς δημόσιους διαγωνισμούς, που τίθεται σε ισχύ από 1-1-2016, με εξόφθαλμες τις υπερτιμολογήσεις των εργασιών του εργολάβου.
Σκανδαλώδης ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα: αυτή είναι η απάντηση της διοίκησης της ΕΥΑΘ στους διακόσιες χιλιάδες Θεσσαλονικείς που ψήφισαν “ΟΧΙ” στο περσινό άτυπο δημοψήφισμα. Αναρωτιέμαι: πού είναι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους;”.
newreport