Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Παναγιώτης Λαφαζάνης από τα Τρίκαλα: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει μέλλον

Τις θέσεις του κόμματος που αφορούν τους βασικούς άξονες της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής παρουσίασε στα Τρίκαλα ο επικεφαλής του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Κατά τον ίδιο «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα σωθεί, δεν σώζεται ούτε με ευρύτερες μνημονιακές κυβερνήσεις θα βουλιάξουν και αυτές. Η χώρα έχει μία και μόνη λύση. Πρέπει να συσπειρωθεί ο ελληνικός λαός και χρειάζεται μεγάλη αντιμνημονιακή ενότητα».
Της Βιβής Μαργαρίτη
«Είμαστε σε μία πάρα πολύ κρίσιμη φάση, με μία Κυβέρνηση η οποία επιτίθεται ανελέητα στον ελληνικό λαό και στον κόσμο της εργασίας. Με συνεχή μέτρα τα οποία είναι κατεδαφιστικά, μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη κι ακόμη χειρότερα, έχουμε μία Κυβέρνηση η οποία δυστυχώς καθημερινά ξεπουλά την Ελλάδα. Ξεπουλά τις δημόσιες επιχειρήσεις, ξεπουλά τον εθνικό πλούτο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτημά μας για το πώς σχολιάζει τη βουβή διαμαρτυρία και τη βουβή ανοχή του κόσμου απάντησε «Βεβαίως είναι απαραίτητο και είναι αναγκαίο να υπάρξει μία μεγαλύτερη κοινωνική αντίδραση, να υπάρξουν μεγάλοι ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες. Εγώ νομίζω ότι έρχονται αυτοί οι αγώνες το επόμενο διάστημα αυτό θα ζήσουμε. Θα ζήσουμε ξανά το λαό στο προσκήνιο και το λαό στους δρόμους. Αλλά μην υποβαθμίσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά, θυμάμαι στην πολιτική διαδρομή μου, Κυβέρνηση με τόσο νωπή λαϊκή εντολή, τριών μηνών Κυβέρνηση να συναντάει μία τόσο μεγάλη, θα έλεγα, κοινωνική κατακραυγή» ανέφερε.

Εκείνο που επισήμανε είναι ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει μέλλον. «Ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά τις εκλογές ήταν πολύ αισιόδοξος και μίλησε για Κυβέρνηση 4ετίας. Σήμερα αν πεις ότι αυτή η Κυβέρνηση θα είναι μία Κυβέρνηση 4ετίας θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, για να το πω απλά, να το πω λαϊκά. Δεν υπάρχει αυτή η προοπτική. Αντίθετα, βλέπουμε να παίζεται ένα κωμοειδύλλιο ανάμεσα στην Κυβέρνηση Τσίπρα και τη λεγόμενη Καραμανλική δεξιά. Αυτό το κωμοειδύλλιο είναι ένα μίνι συνοικέσιο και προβλέπω ότι μετά την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ μάλλον η χώρα σιγά, σιγά θα οδεύσει σε μία Κυβέρνηση μνημονιακής διεύρυνσης με συμμετοχή και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του ΛΕΒΕΝΤΗ. Δεν βλέπω να έχει μέλλον αυτό το μνημονιακό μπλόκ, το μνημονιακό σύστημα».

Ο κ. Λαφαζάνης προέβλεψε ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις κι ανατροπές «Εγώ βλέπω γρήγορα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις κι ανατροπές στην Ελλάδα. Όλα τα μνημόνια ήταν καταστροφικά. Το 3ο μνημόνιο θα δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα. Για αυτό και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Θα μείνει σε ένα μεγάλο βαθμό στα χαρτιά. Θα το σαρώσουν οι πολιτικές αλλαγές, οι πολιτικές εξελίξεις και οι κοινωνικές αντιδράσεις».

Ρωτήσαμε τον κ. Λαφαζάνη εάν έχει μετανιώσει για την κοινή πορεία που είχε με τον κ. Τσίπρα. «Να μετανιώσω; Γιατί να μετανιώσω εγώ; Εγώ έκανα μία προσπάθεια, με όλο το ΣΥΡΙΖΑ τότε, με μεγάλα οράματα, κοινές προγραμματικές δεσμεύσεις, με κοινές αρχές, με προγραμματικές κατευθύνσεις οι οποίες άνοιγαν μεγάλους δρόμους για τη χώρα μας, δρόμους δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας, διεξόδου από την κρίση. Κάποιοι εγκαταλείψαν αυτές τις αρχές, εγκαταλείψαν τις προγραμματικές δεσμεύσεις, γύρισαν την πλάτη στον ελληνικό λαό και θα έλεγα ότι προδώσαν τη λαϊκή εντολή. Δεν μετάνιωσα. Αλίμονο. Εμείς μείναμε σταθεροί σε αυτά που πιστεύαμε και μείναμε σταθεροί όχι γιατί είμαστε δογματικοί, αλλά γιατί αυτά που πιστεύουμε είναι και τα σωστά για τη χώρα και τον ελληνικό λαό» απάντησε.

Στη ΔΕΗ
Η περιοδεία του κ. Λαφαζάνη ξεκίνησε από τη ΔΕΗ. Εκεί τον υποδέχθηκαν μέλη της ΛΑΕ στα Τρίκαλα και συναντήθηκε με εργαζομένους της Επιχείρησης. Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τους εργαζομένους σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στις κυβερνητικές στρατηγικές, μίλησε για απαξίωση της ΔΕΗ και για το επερχόμενο «ξεπούλημα» το οποίο και χαρακτήρισε «Μεγάλο εθνικό έγκλημα».





Επαφές
Ο κ. Λαφαζάνης κατά την εδώ επίσκεψή του είχε την ευκαιρία είχε επαφές με ομάδες εργαζομένων, εκτός από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, περιόδευσε στο κέντρο της πόλης, συνομίλησε με μέλη και υποστηρικτές του κόμματος, ενώ το βράδυ βρέθηκε στα Μεγάλα Καλύβια όπου συναντήθηκε με κατοίκους.





Κεντρική εκδήλωση
Η επίσκεψή του στα Τρίκαλα κορυφώθηκε με την ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η πολιτική μας πρόταση απέναντι στα μνημόνια» στην οποία υπήρξε κεντρικός ομιλητής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικάλων, στις 6.30 το απόγευμα.

Το παρόν έδωσαν αρκετοί Τρικαλινοί, φίλοι και υποστηρικτές της ΛΑΕ.




ΠΗΓΗ: trikalaview.gr